Plavajoče košarkarsko igrišče na Blejskem jezeru, pokal Larry O’Brien ter sodelovanje z legendarno znamko Jordan – vse to in še več bo del športnega spektakla, ki se obeta 16. septembra na Bledu.

Bled bo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Slovensko turistično organizacijo, podjetjem Ekstrem d.o.o., Grosbasket, Nike, Jordan in ostalimi partnerji v soboto, 16. septembra, gostil enega najbolj edinstvenih košarkarskih dogodkov doslej.

Dogodek bo potekal predvidoma med 10. in 19. uro na lokaciji Velika Zaka, kjer bo postavljeno plavajoče košarkarsko igrišče. Grosbasketov mednarodni turnir 3×3 za mlade bodo odigrale ekipe mladih športnikov (U17) iz Slovenije, Italije, Madžarske, Hrvaške in gostujoče ekipe iz NBA in podjetja Jordan.

Tekom celotnega dogodka bodo na prireditvenem prizorišču v Veliki Zaki na voljo različne aktivacije v fan coni vseh partnerjev, nagradne igre in športni program. V okviru dogodka bo potekalo lansiranje novih čevljev Luka Dončića t.i. Luka 2 Lake Bled, ki se jih bo lahko tudi premierno kupilo na licu mesta prav na Bledu.

Obiskovalci bodo imeli možnost, da se spektakla udeležijo brezplačno.
Organizatorji so se odločili za brezplačne vstopnice, s čimer želijo podpreti in ohranjati trajnostni razvoj destinacije, ki velja za eno bolj zelenih v Evropi. Čeprav je dogodek odprt za širšo javnost, bo zaradi omejenega števila vstopnic dober pogled zagotovljen le tistim s pridobljenimi vstopnicami. Število brezplačnih vstopnic je omejeno in jih žal prek spleta ni več na voljo. Nekaj pa jih bo mogoče dobiti še na samem mestu dogajanja.

Na ogled legendarni pokal Larry O’Brien. NBA klinika za mlade košarkarje.

Poleg košarkarskih tekem bodo obiskovalci lahko občudovali legendarni pokal Larry O’Brien, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom lige NBA. To bo Slovenijo tudi po mnenju Slovenske turistične organizacije, ki je z znamko I feel Slovenia eden ključnih partnerjev tega dogodka, postavilo ob bok nekaterim redkim destinacijam,

Mladi košarkarski talenti pa bodo imeli priložnost trenirati s trenerji lige NBA, pridobivati dragocene izkušnje in širiti svoje košarkarsko znanje. Prijave za udeležbo na NBA kliniki bodo mogoče v trgovini Grosbasket.

Poligon za ljubitelje košarke in video igre NBA2k

Udeleženci dogodka bodo lahko v sklopu posebnega prostora preizkusili svoje košarkarske spretnosti in navijaške sposobnosti, na primer izmerili glasnost svojega krika ali pa ravnotežje telesa.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji video iger, saj bo na Bledu že mogoče preizkusiti novo igro NBA 2k24, ki prinaša veliko novosti. Uporablja namreč najnovejšo tehnologijo ProPLAY, ki temelji na dejanskih posnetkih iz NBA tekem, kar zagotavlja izjemno realistično igralno izkušnjo in natančnost pri reprodukciji gibanja igralcev.

Luka Dončić tako ni virtuoz le na košarkarskem igrišču – je ambasador, most med svetovi, legenda v nastajanju. In s to potezo, z vsakim metom na igrišču, z vsakim korakom v svojih čevljih Luka piše zgodbo, ki je večja od košarke same.

Pomembne informacije za obiskovalce:

Prometni režim:

Organizatorji dogodka prosijo vse obiskovalce, da svoj prihod na dogodek planirajo pravočasno in čim bolj vzdržno.

Uradno parkirišče za okvirno 1000 vozil bo na voljo na lokaciji letališča Lesce, od koder bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz do prizorišča in nazaj.

Parkirišči P13 – Mala Zaka in Parkirišče – Velika Zaka ne bosta na voljo.

Na parkirišču P11 – Blejski grad bo omogočeno parkiranje za okvirno 200 vozil.

Z vlakom do Bleda iz Ljubljane in nazaj:

Do Bleda se lahko pripeljete tudi z dodatnimi vlaki Slovenskih železnic. Prvi vlak iz Ljubljane odpelje ob 6.50 in prispe na železniško postajo Bled jezero ob 8.36. Drugi vlak Ljubljano zapusti ob 10.00 in prispe na železniško postajo Bled jezero ob 11.30. Vozni red obeh vlakov najdete tukaj.
Z dodatnima vlakoma se lahko v Ljubljano z železniške postaje Bled jezero vrnete ali ob 17.47 (prihod v Ljubljano ob 19.20) ali ob 18.59 (prihod v Ljubljano ob 20.41). Vozni red obeh vlakov najdete tukaj.
Prevoz z zgoraj omenjenimi vlaki je za imetnike vstopnic za dogodek Luka2Bled brezplačen.

Ostale informacije in spremenjeni režimi, ki bodo veljali na dan dogodka:

Na jezeru bo omejeno gibanje oziroma vožnja plovil na 20 metrov od igrišča.
Predvideva se območje obalnega pasu, kjer bo dovoljeno kopanje.

Turistični vlakec bo na območju Velike Zake namesto na križišču potnike pobiral pri sodniškem stolpu.

Dostop gostov z vozili do kampa Bled bo omogočen z izkazom o rezervaciji oziroma bivanju gostov v kampu.

VIP prostor za tekmovalce in goste dogodka je predviden na Veslaških tribunah, dostop samo z vabilom na ime.

Vir: Turizem Bled