Kulturno – umetniško društvo Kamot je mlado društvo, ki je v kratkem času postalo zelo prepoznavno. Ljubezen do gledališke umetnosti je združila mlade. Ti so v dveh letih pripravili dve uspešni gledališki komediji. Kot pravi Meta Vodnjov so že s prvo gledališko predstavo, Usodno pletno, postali polnoletni, saj so jo zaigrali kar 18-krat.

Usodna pletna zakoncev Vidic

Besedilo za prvo igro Usodna pletna sta napisala Lucija in Aljaž Vidic, gledališko predstavo Pokljuški zdravnik, ki trenutno gostuje na različnih odrih pa je napisala Lucija Vidic. Usodna pletna je požela veliko uspeha, ne samo v lokalnem okolju, pač pa tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Občinstvo, željno novih predstav

Prav želja gledalcev po novih predstavah je mlade gledališčnike spodbudila, da pripravijo novo. Gašper Peterman: »Motivacija za drugo predstavo je bila, da so ljudje spraševali ali boste še kaj naredili, ali bo nadaljevanje Usodne pletne,…. tako da smo se odločili, da bomo še vztrajali in smo naredili še eno.« 

O superobvoznici in uporu lokalnih prebivalcev

Osrednja tema veseloigre govori o izgradnji superobvoznice, ki bi povezovala dva slovenska bisera, Bled in Bohinj ter s tem rešila marsikateri problem. Težava se pojavi, ker trasa obvoznice poteka tudi po kmetijskih zemljiščih. Zato se lokalni prebivalci uprejo. Kot pravi Aljaž Vidic gledališka zasedba črpa navdih tudi iz dogajanja v lokalnem okolju: »Satira, družbena kritičnost; ker se mi zdi, da to ljudje zelo dobro sprejemajo in se dobro počutijo«.

Sanja Despotovič