Mladi glasbeniki iz Slovenije in tujine pod skrbnim vodstvom maestra Georga Pehlivaniana, svetovno znanega dirigenta, v tretji sezoni na Bledu, pod okriljem Zavoda za kulturo Bled, pripravljajo koncertno izvedbo opere La Traviata.

Giuseppe Verdi je opero, danes eno najbolj priljubljenih, uglasbil v enkratnem ustvarjalnem zanosu. Libreto je napisal pesnik Francesco Maria Piave in je odlična priredba Dame s kamelijami francoskega pisatelja Alexandra Dumasa. Krstna izvedba opere v beneškem Teatru Fenice l. 1853 je bila izvižgana, že naslednja izvedba pa toplo sprejeta. Opera La Travita je danes ena izmed najbolj priljubljenih. Zato priložnosti, da jo slišimo v izvedbi mladih pevcev, glasbenikov in dirigentov pod vodstvom Georga Pehlivaniana, ne gre zamuditi.

Študentje z različnih glasbenih akademij in mladi glasbeniki na začetku svoje karierne poti v Operni akademiji Pehlivanian lahko pojejo tudi izjemno zahtevne vloge, ki jih sicer tako zgodaj v karieri ne bi uspeli dobiti. Mladi pevci, dirigenti in glasbeniki tu dobijo odlično priložnost sodelovati, kar je za maestra Pehlivaniana odločilnega pomena. Napredek pevcev med intenzivnimi vajami tudi letos ves čas spremlja in jih usmerja svetovno priznani tenorist Janez Lotrič.

Predstavo spremlja maestrov osebni orkester, sestavljen posebej za maestrovo poletno akademijo, v njem pa igrajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki.

Zato prisrčno vabljeni na koncertno izvedbo opere La traviata v ponedeljek, 14. avgusta, ob 19:30, v Festivalno dvorano Bled!

Vstopnice so na voljo tukaj

Prav tako pa jih je mogoče kupiti v TIC Bled, tel.: 04 5741 122.

mpp, foto: arhiv Bled TV