Turistično društvo Bled v letošnjem letu praznuje 140 obletnico svojega delovanja. O tem, kaj je bilo v društvu narejenega v preteklem letu in o projektih v prihajajočem, smo se pogovarjali s predsednikom društva Ludvikom Kerčmarjem.

Tako kot vsako spomlad bodo tudi letos organizirali delavnico izdelovanja velikonočnih butar, se udeležili pustne povorke, pripravili kolesarski dan in izvedli čistilno akcijo ter razna predavanja za občane in sobodajalce. Poleg tega organizirajo tudi razne izlete. Konec meseca aprila vsakemu izmed članov podarijo tri sadike, s katerimi lahko polepša svoj balkon ali okolico svoje hiše. V društvu se namreč trudijo, da bi poleg izboljšanja kvalitete turistične ponudbe Bleda, polepšali tudi njegov zunanji izgled. Tako kot v preteklem letu, bodo tudi v letošnjem nadaljevali s svojimi uspešnimi projekti. V času Okusov Bleda bodo s svojo posmoduljo in drugimi dobrotami prisotni na blejski jezerski promenadi. Tudi projekt Ask me I am local je lepo zaživel in z njim bodo seveda nadaljevali. V lanskem letu je pomoč in informacije v njihovem turistično informacijskem  centru poiskalo več kot 45000 ljudi. Obisk iz leta v leto narašča.

Društvo šteje okoli 800 članov in vsak izmed prostovoljcev po svoje prispeva k razvoju turistične ponudbe bleda. Kerčmar poudarja, da je delo v turizmu delo ljudi za ljudi. TD Bled in vsi njegovi člani se bodo še naprej trudili delati dobro in uspešno sodelovati še z drugimi deležniki, s katerimi soustvarjajo blejski turizem.

Rebeka Krašovec