Tradicionalno sedmo Martinovanje na Bledu je tudi tokrat v Zdraviliškem parku ponudilo obilico dobre glasbe, odličnih slovenskih vin in okusne lokalne hrane. Pred tem so v spomin na Svetega Martina pripravili praznično mašo, program pa je popestrilo dvigovanje vina iz dna jezera in uradna otvoritev projekta Okusi Bleda, kateri vam ponuja degustacijski tridelni meni v izbranih blejskih restavracijah po enotni promocijski ceni.

Tradicionalno Martinovanje

Že sedmič zapored je Turizem Bled pripravil praznovanje v času Martinovega vikenda in obiskovalcem postregel z odličnimi vini ter otvoril kulinarični projekt imenovan Okusi Bleda. Na šestih stojnicah smo lahko poizkusili različne jesenske jedi, vse od sladic pa do juhe in glavne jedi, ki jo pripravijo tik pred našimi očmi.

Okusen projekt Okusi Bleda

Na Okusih sodeluje sedem blejskih restavracij: Hotel Astoria, Hotel Golf, Vila Prešeren in restavracije Špica, Lovec, Sova ter Panorama. Po enotni ceni 17 evrov se lahko razvajate do 10. decembra. Vodja restavracije v Hotelu Astoria Mateja Seničak nam pove, da je projekt uspešen, izkoristijo pa ga tako domači kot tudi tuji gostje, ki so navdušeni predvsem nad združevanjem lokalne kulinarike in modernimi trendi kuhanja.

Vina Slovenije

Na več stojnicah so različni ponudniki iz cele Slovenije ponujali degustacijo vin in domačega piva, videli pa smo lahko tudi, kako dekorirati vinske steklenice. Kljub slabemu vremenu se je zbralo veliko ljudi, ki so ob županovem nagovoru dvignili kozarce in nazdravili na slovenske vinarje, ki se po mnenju mimoidočih uvrščajo v svetovni vrh.

Ob dobri glasbi je vse lažje

Dogodek je otvorila godba Gorje, kasneje pa smo se zabavali ob zvokih domače glasbe, za popestritev pa je poskrbel kar sam Sveti Martin. Ob pomoči blejskih potapljačev je namreč iz dna jezera dvignil kar 40 steklenic, ki so se ob blagoslovitvi spremenile v pravo vino.

Pia Kokelj