Pod sloganom “Naj ljubezen do slovenske narodne pesmi nikoli ne utihne!” Moško Pevsko Društvo “Triglav” Lesce Bled vljudno vabi medse nove pevce (VSI GLASOVI) za novo sezono 2019/2020! Vaje so predvidoma dvakrat tedensko:                                         v ponedeljek in sredo ob 20.00 uri v prostorih Krajevne skupnosti Lesce.

Kontakt: GSM ŠT.: 041-382-225 ali E-NASLOV: andrejjalen@gmail.com

Član MoPZ “Triglav” Lesce Bled

GAŠPER PRIMOŽIČ: blejski virtuoz na harmoniki
Gašper Primožič je koncertni harmonikar in profesor harmonike, ki pravi, da ob igranju tega inštrumenta začuti lepoto vse glasbe.

Glasba kot življenjska sopotnica
»Že v šestem razredu osnovne šole sem točno vedel, kaj želim početi v življenju. Poučevati in seveda koncertirati.« Otroške želje so se uresničile in v radovljiški glasbeni šoli že kar nekaj časa poučuje mlade nadobudne glasbenike, vse nas pa na svojih koncertih razveseljuje z virtuoznim igranjem harmonike.
Prve korake v svet glasbe je naredil v Glasbeni šoli Radovljica, kjer je najprej začel s flavto. Hitro je ugotovil, da to ni zanj in odločil se je za igranje harmonike. Izobraževanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Pot ga je od tam vodila v tujino, najprej v Celovec, nato pa v Gradec, kjer je zaključil magisterij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost.
V svoji karieri je prejel veliko nagrad in osvojil kar nekaj priznanj. Vseeno pa mu glasbena tekmovanja nikoli niso bila ljuba. Kot pravi, se v glasbi nebi smelo tekmovati, saj je to nekaj, česar ne moremo meriti. Veliko raje kot to sodeluje pri različnih glasbenih projektih, skupinskih koncertih ter predstavitvah.
Vsakoletni koncert na Bledu
Prvi koncert na Bledu je pripravil že v srednji šoli, kot eno izmed predmaturitetnih obveznosti. Od takrat naprej ga na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja pripravi skoraj vsako leto. Na sedaj že tradicionalnih koncertih se mu pridružijo povabljeni gosti iz Slovenije in tujine.
Na letošnjem je v cerkvi sv. Martina na Bledu sodeloval z zakoncema Zupan in skupaj so pripravili pravo glasbeno poslastico za obiskovalce. Zvoka harmonike v kombinaciji s klarinetom in opernim petjem ne slišimo ravno pogosto in zato je bi bil koncert še toliko bolj poseben ter vreden ogleda.