Na Bledu do 13. oktobra poteka 3.slikarski Ex-tempore. Od 6. do 13. oktobra ima okrog 60 slikarjev čas za platna na temo Arnolda Riklija, praznika čebel, ter teme po svoji lastni izbiri. Ex-tempore pravzaprav pomeni, da imajo udeleženci omejen čas pri ustvarjanju svojih slikarskih del. Žigosanje platen je zato pomemben pokazatelj, da slike niso bile ustvarjene predčasno. Prireditev organizira Slikarsko društvo atelje Bled s soorganizatorji Občino Bled, Muzejskim društvom Bled in glasbenikom Gašperjem Primožičem. Predsednik slikarskega društva, Srečo Vernig nam je zaupal, da Ex-tempore za njihovo društvo in člane predstavlja trdnejšo umestitev znotraj slovenskega in širšega slikarskega prostora.

V soboto 13. oktobra bo štiri-članska komisija podelila Veliko nagrado Bleda, Nagrado za mladega ustvarjalca, posebno priznanje žirije, ter častno priznanje po izboru občinstva. V strokovni žiriji so to leto umetnostna zgodovinarja dr. Damir Globočnik in Anamarija Kunstelj ter akademski slikar mag. Matjaž Arnol.

Morda v teh dneh ob Blejskem jezeru naletite tudi na umetnice in umetnike, ki ustvarjajo v okviru letošnjega slikarskega extempora. 🙂