Že 5. Broksov tek okoli Blejskega jezera je na sončen pomladni dan na Bled ponovno privabil ljubitelje teka. Na 5.8 km dolgi trasi okoli jezera so se tekačem letos prvič pridružili tudi njihovi štirinožni prijatelji. 

Tudi letos je tek ob pomoči sponzorjev, staršev mladih atletov in prostovoljni pomoči nekdanjih atletov organiziralo Atletsko društvo Bled. Poleg posamičnega teka in teka s psi so izvedli tudi tek dvojic.

Tekli pa so tudi najmlajši. Ti so se v štartno-ciljnem veslaškem centru v Mali Zaki lahko udeležili teka na razdalji 200 metrov. Vsak izmed udeležencev, teh je bilo okoli 70, se je lahko okrepčal s kranjsko klobaso in blejsko kremšnito.

V prihodnjih letih si želijo še več tekačev

Predsednik blejskega atletskega društva Robert Bogožalec si želi, da bi bil tek v naslednjih letih bolje obiskan in da bi se glas o Brooksovem teku razširil tudi čez mejo. Poleg tega dodaja, da je prireditev namenjena teku, druženju in zabavi:

»Tekači se lahko med seboj družimo, si izmenjamo izkušnje. Lahko jim svetujemo glede pravilne tehnike teka. Vsemu temu je namenjen Brooksov tek.«

Prav zato si v prihodnje želi videti še več v tekaške copate obutih navdušenih posameznikov.