Pravijo, da brez zgodovine ni prihodnosti. Vsak izmed nas s časom postaja del nje. Iz zgodovine pa se lahko tudi ogromno naučimo. Predvsem s poznavanjem zgodb preteklih dogodkov in osebnosti, zaradi katerih je danes svet takšen kakršen je.

Zgodovinar ter popotnik Miloš Klemen Mahorčič se nam je pridružil pred svojim predavanjem o Medičejcih, ter nam zaupal kakšni so njegovi vidiki o zgodovini in popotništvu. V preteklem letu nas je Mahorčič popeljal v svet Habsburžanov, tokrat pa nam predstavlja Medičejce – družino, ki je oblikovala temelje sedanje politične ureditve v sodobni družbi.

Mahorčič se za zgodovino zanima že od malih nog, od kar je pri dedku v roke prvič prijel zgodovinsko knjigo. Zgodovino je študiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani, sedaj pa svoje znanje posreduje naprej na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Ljubezen pa goji tudi do popotovanj, pot pa ga največkrat zanese v Rim, ki ga obišče enkrat letno.

S potovanji pa se ukvarja tudi poklicno. Pod okriljem akademske potovalne agencije Ars longa vodi potovanja po Evropi, Sredozemlju in Bližnjemu vzhodu.

V prihodnosti nam bo na predavanjih o Medičejcih razkril nove zgodbe o Medičejcih. Brezplačnih predavanj se lahko udeležite v Festivalni dvorani ob omenjenih terminih ob 19. uri. Če pa jih zamudite, si jih lahko ogledate na blejski lokalni televiziji Bled TV vsak ponedeljek ob 19. uri ali obiščete you tube kanal BledTv, kjer prav tako hranimo vse posnetke predavanj. Vabljeni!