MPZ Triglav Lesce – Bled je konec marca pod vodstvom zborovodkinje Mateje Praprotnik nadvse uspešno gostoval na španskem otoku Gran Canaria, kamor so jih povabili člani glasbene skupine Atacayte. Predsednik Moškega pevskega društva Triglav Štefan Prskalo je z nami spregovoril o uspešnem gostovanju.

Člani zbora so najprej zapeli v glavnem mestu otoka Las Palmas de Gran Canaria, pred nabito polno dvorano društva Orden del Cachorro Canario, društva, ki skrbi za ohranjanje kulturne dediščine Kanarskih otokov.

Drugi koncert so izvedli v kraju Telde, kjer so jih prijazno sprejeli predstavniki občine, ki so jim pred koncertom razkazali njihovo lepo mesto. Tretji večer so se uspešno predstavili v cerkvi v kraju Maspalomas, turističnem kraju, kjer so izvedli tudi zadnji koncert.

Na vseh koncertih so publiko navdušili s pestrim programom slovenskih ljudskih pesmi, vključili pa so tudi nekaj tujih. “Velike zasluge za to, da je do gostovanja sploh prišlo lahko pripišemo gospe Veri Mejak, ki že prek 20 let živi na otoku in je bila tudi v veliko pomoč pri organizaciji gostovanja,” je poudaril Štefan Prskalo.

Hkrati pa se je zahvalil vsem, ki so podprli njihovo gostovanje, zlasti še Zavodu za kulturo Bled, Diagnostičnemu centru Bled, Zavodu za turizem in kulturo Radovljica in Območni izpostavi JSKD Radovljica.”