Civilna zaščita Občine Bled in župan Janez Fajfar pozivata občane in občanke, naj zaradi vprašanj o koronavirusu ne kličejo na številko 112. Ta številka je namenjena izključno kot klic v sili za intervencije v požarih, nesrečah, infarktih, zahtevah po nujni medicinski pomoči in podobno.

Za vse informacije o koronavirusu so na voljo naslednje številke:
Razširjena sestava občinskega štaba civilne zaščite Občine Bled je v povezavi z drugimi humanitarnimi organizacijami pripravila načrt za organizacijo, varno in usklajeno oskrbo na domu v okviru sistemskih izvajalcev ter humanitarnih društev.

DEŽURNA ŠTEVILKA JE 041 658 052.
Številka je dosegljiva od 8. do 15. ure.
Ta telefonska številka je prvenstveno namenjena obolelim občankam in občanom v stiski zaradi zagotovitve oskrbe, ki je preko svojih sorodnikov, sosedov ali znancev ne morejo zagotavljati. Na to številko lahko občani občine Bled s klicem ali preko SMS sporočila posredujejo podatke o ogroženih osebah, ki potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin.

Hkrati pa v tem času pozivamo vse, naj v skladu z načeli solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so v tem času še posebej ogroženi in jim skušajo po svojih močeh pomagati.