a Noč čarovnic za najmlajše so na Blejskem gradu namenili ponedeljkovo dopoldne. Od 10. do 15. ure se bo tako odvijal otroški program s predstavo “Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje”ob 11. in 14. uri. 

Na noč čarovnic se prebudijo zmaji, ki živijo v gorah nad Blejskim jezerom. Ponoči bodo poleteli nad Bledom in pohrustali vse slabe misli.

Ob tej priložnosti na Blejski grad prihajata čarovnica Zgodbarka in gospod Muzika. Otrokom bosta povedala zgodbo o stari čarovnici, ki živi globoko v gozdu in kuha čarobne napoje. Ko izve, da se po gozdu klatijo divji lovci, ki želijo ukrasti zmajeva jajca, se zelo razhudi. Lovcem začne nastavljati čarovniške pasti, otroci pa ji pri tem pomagajo.

Predstava je interaktivna, zabavna in malce tudi napeta, polna čarovniških pesmi in vragolij. Primerno za otroke vseh starosti. Predstava bo na zgornji terasi, v primeru slabega vremena pa v Viteški dvorani.

Nastopata: Alja Bulič in Peter Lebar
Scenografija: Inti Šraj
Kostumografija: Vintage Petruša
Produkcija: Čarovniški Blues/Zavod Gamayuna

Med 10. in 15. uro bodo na gradu tudi prijazne čarovnice Poslikarke, ki bodo otroke s čopičem začarale v vse vrste bitij.

Več informacijo poteku dogodka za najmlajše pa najdete na https://www.blejski-grad.si