Že dvanajsti Noči z Andersenom, ko otroci in odrasli na različnih koncih sveta noč prebedijo ob knjigah in knjigam posvečenih dogodkih, se je letos pridružilo devet ustanov (šol in knjižnic) iz Slovenije. Med njimi OŠ dr. Josipa Plemlja z Bleda in Knjižnica A. T. Linharta v Radovljici, kjer so pripravili pester program zabavnih aktivnosti ob katerih je bila noč še prekratka.

Kot nam je še tekom noči (31. 3.) zaupala Brigita Kolman Finžgar, direktorica radovljiške knjižnice (kamor sodi tudi blejska, pa žal v njej ni dovolj prostora, da bi lahko pripravili tovrsten dogodek) je bilo pri njih v Radovljici nadvse živahno in zabavno. In kaj najbolj? “Če bi se pa res morali odločiti za eno stvar, je to impro delavnica. Dve uri smeha in zabave. Zakon! Odgovorili smo tudi na nekaj vprašanj in narisali avtoportet – kdo bi si mislil, da smo tako nadarjeni in duhoviti – tako smo se spoznali. Poslušali smo letošnjo poslanico, pa ne le poslušali, gostji, Rusinji, sicer že dve leti tudi malo Slovenki, saj živita s starši v Bohinju, sta prebrali rusko pravljico O debeli repi in povedali marsikaj o Rusiji, ruskih pisateljih, skladateljih … ”

V nadaljevanju so pripravili tudi plesno delavnico, govorili o najljubših knjigah, reševali križanko ob 180 letnici nastanka Cesarjevih novih oblačil, se pozabavali s karaokami in poslikavo vreč iz blaga…vse skupaj pa naslednji dan predstavili tudi obiskovalcem knjižnice.