Zavod za kulturo Bled in Muzejsko društvo Bled zopet organizirata cikel predavanj, tokrat na temo ruske dinastije Romanovi. Predavatelj je poznavalec zgodovine Romanovih Miloš Klemen Mahorčič, ki se je nad Romanovimi navdušil že pred leti. Že dvajset let tudi redno obiskuje Rusijo.

Dinastija Romanovih, ki je Rusiji vladala nekaj več kot tri stoletja, je kljub tragičnemu koncu in propadu monarhije ena najpomembnejših evropskih vladarskih družin. Prav Romanovi so tisti, ki so dvignili rusko kulturo na evropsko raven in dali svetu vedeti, da si Evrope brez Rusije ni mogoče zamisliti.

Predavanja, ki bodo v Festivalni dvorani Bled potekala v februarju in marcu predstavljajo teoretično podlago za septembrsko strokovno ekskurzijo v St. Peterburg. Udeležili se je bodo člani muzejskega društva, vodil pa jo bo Miloš Klemen Mahorčič.

Predavanj se udeležujejo tisti, ki jih zgodovina navdušuje. Veliko obiskovalcev jih redno obiskuje, odzivi pa so zelo pozitivni. Predavanja o Romanovih bodo potekala v februarju in marcu vsak torek ob 19. uri.

Urška Tišler