Hitri prsti ljubezen do glasbe in narave ju je združila v duet, ki je napolnil Festivalno dvorano Bled in poskrbel za naelektreno vzdušje. Z grammyjem nagrajena klaviaturistka Hiromi in kolumbijski harfist Edmar Castañeda sta na Festivalu Okarina predstavila svojo hipnotično in na trenutke čarobno glasbo.

 

Hiromi je Edmar navdihnil, zaupala nam je, da ni vedela, da lahko harfo igraš na tak način, kot jo igra on in prav zato sta se združila. Hiromi je glasbenica, ki je v preteklosti sodelovala z mnogimi glasbeniki: »ker sem glasbenica, igraš glasbo z drugimi ljudmi, drugimi glasbeniki prav to vpliva tudi name, grem naprej.« Hiromi in Castaneda sta skupaj poslušalcem odprla nove svetove virtuoznosti, iznajdljivosti in zvočne svetove. Hiromi pravi, da je njuno sodelovanje posebne vrste: »veliko je improvizacije, kar pomeni, da morava imeti telepatske trenutke, to je zame čarovnija, da lahko razumem glasbo brez katerekoli druge komunikacije.«

 

Edmar Castañeda: »Odlično je sodelovati s Hiromi, deliva ljubezen do glasbe, svoje domovine in džezain je kot, da bi se dva otroka združila in igrala skupaj za ljudi.« Ljubezen do glasbe in drugi strani narave se izraža v njunih kompozicijah, ki so razgrele Festivalno dvorano Bled.