Bled TV – nas poznate?

Bled TV je blejska televizija, ki pod okriljem Zavoda za kulturo Bled deluje že šesto leto. Program v prenovljeni podobi in z novimi vsebinami smo začeli poskusno oddajati 1. avgusta 2016.

Pri ustvarjanju programa sodelujejo tako mladi ustvarjalci na začetku svojih profesionalnih poti kot izkušeni strokovni sodelavci z naborom znanj s področja medijske produkcije in novinarstva. S programom, ki ga pripravljamo, želimo naše gledalke in gledalce obveščati in jih preko zanimivih zgodb, tudi izobraževati. Predvsem pa želimo z video zapisi in besedo ohranjati bogato dediščino prostora, v katerem živimo.

Naš program sestavljajo novice, reportaže, intervjuji in predstavitve društev, razvijamo pa tudi lastne mesečne oddaje. Živahno dogajanje na Bledu in v okolici je zajeto v rubriki Blejski utrip, bogato kulturno življenje pa v Minutah za kulturo. V večernih terminih si lahko ogledate posnetke gledaliških iger domačih ljubiteljskih gledaliških skupin, vrhunskih glasbenih koncertov in zanimivih zgodovinskih predavanj prav tako povezanih z našim prostorom. Zagotavljamo neposredne prenose slovesnosti, prireditev in občinskih sej. Med športnimi prenosi se letos obeta novost za vse športne navdušence, ki jim je ljub nogomet.

Naš program lahko spremljate v okviru Telemachove digitalne sheme in na EON-u vsak dan med 7. in 23. uro. V tem času zagotavljamo redne programske bloke v treh terminih, in sicer ob 9., 14. in 19. uri.

Na videostraneh lahko v dnevnih napovednikih zanimivih dogodkov ter koristnih informacij navdih za obisk prireditev najdejo tako prebivalci kot obiskovalci Bleda (napovedi so tudi v angleškem jeziku). Na tem mestu pa je prostor tudi za vse, ki bi želeli oglaševati na Bled TV.

Za vsa vprašanja, vabila in zgodbe, za katere mislite, da jih je treba zabeležiti, vam bomo hvaležni. Dobite nas na urednistvo@bled.tv ali na info@bled.tv. Spremljajte nas tudi na you tube kanalu BledTv in facebook strani @tvbled.

Lokalna televizija Bled TV je vpisana v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod zaporedno št. 1300.