Bled, 1. maja – Ob nekaterih sprostitvah vladnih ukrepov sta tako blejski župan Janez Fajfar kot direktor Turizma Bled optimistična.

»Vsi smo zadovoljni, tako kot je bil Bled lep letos pomladi že dolgo ni bil in žal nam je, da ga nismo mogli deliti tudi z ostalimi. Na Bledu letos računamo na stalne goste, ki so z nami vsako leto, pa tudi na vse tiste, ki bodo k nam lahko pripotovali z avtomobilom. Zelo pomemben faktor pri odločitvi, kam se gre letos na dopust, bo tudi ravnanje naše države v času pandemije, ki je bilo vzorno. To bo naš velik adut pri promociji. Bledu pa tudi ni kaj očitati, ukrepe smo speljali v redu in se bomo vseh predpisov držali še naprej«, pravi župan Janez Fajfar.

Vsakodnevno tako Občina Bled kot Turizem Bled in številni ponudniki nastanitev dobivajo pozdravna in pozitivna pisma iz tujine, kjer gostje sporočajo, da imajo Bled v mislih in srcih ter da se bodo vrnili takoj, ko bo to mogoče.

»Veseli smo, da so v Sloveniji nastopile razmere, ko lahko nekatere dejavnosti ponovno zaženemo. V turizmu prihaja do sprememb, seveda tudi na Bledu. Na Bledu smo v preteklih letih ustvarjali tudi po 95 odstotkov prenočitev tujih gostov in le 5 odstotkov domačih. Kljub vsemu velja poudariti, da bodo ljudje potovali v kraje, ki so trajnostno naravnani, ki nudijo veliko aktivnosti na prostem, ki so čisti. In vse to Bled ima, zato smo, kar se tega tiče, prav gotovo lahko optimistični«, pravi direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj.

V Turizmu Bled poudarjajo, da Bled za nekajdnevne počitnice lahko ponudi marsikaj, od obiska kulturnih znamenitosti slovenske nacionalne kulturne dediščine, do sprehodov okoli jezera. Za vse tiste, ki bi radi raziskali tudi ostale izjemne točke Bleda in njegove okolice, so na voljo urejene in označene sprehajalne poti, številne blejske točke, vredne obiska, pa so na voljo na naslednji povezavi: https://www.bled.si/sl/kaj-videti-poceti/znamenitosti/

mpp, foto: Živa Rant