Antimuzej je blejski interaktivni naravoslovni in tehnološki muzej je namenjen vsem navdušencem nad naravo in njenimi zakonitostmi ter tehnologijo, ki kroji naš vsakdan.

Vodena razstava omogoča obiskovalcem spoznati svet matematike, fizike, biologije, elektrotehnike in astronomije preko zanimivih eksperimentov in eksponatov. »Odprti smo vsak vikend ob 12. uri, obiskovalci lahko pridejo najavljeni ali nenajavljeni, lahko tudi na kakšen individualni obisk«, za katerega se je možno dogovoriti, pravi Kristina Špec. 

Novosti v Antimuzeju

Zaradi vedno večjega zanimanja po vključevanju najmlajših se je Antimuzej odločil podpreti tovrstni interes in je tako 21. februarja 2018 priredil prvo zabavno znanstveno druženje za otroke, ki ga imenujejo Odpirač. »Namen Odpirača je razvijanje kritičnega mišljenja in odkrivanja novih kreativnih rešitev« pravi Anton Popov.  Mladi znanstveniki stari med 6 in 10 let so bill povabljeni, da ustvarijo svojo lava lučko, izdelali so barviti stolp iz različnih tekočin, raziskovali robotiko, opravljali različna ročna dela in seveda raziskovali. »Želimo spodbuditi mlajše, da aktivno začnejo sodelovati in razvijati svoj potencial. Spodbujamo to, da, te radovednost žene naprej in imaš veselje pri tem kar delaš« pravi Kristina Špec.