Z otvoritvijo poletne sezone so se na Blejsko promenado vrnili Okusi Bleda. Obiskovalcem bodo blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda ponujali raznovrstno hrano in pijačo. 

Tradicionalno, lokalno in sveže

Bogata ponudba temelji na tradicionalni lokalni kulinariki in jedeh pripravljenih iz svežih, sezonskih sestavin. Med ponudniki je tudi Turistično društvo Bled, ki obiskovalcem ponuja tradicionalno blejsko posmoduljo. Gre za lokalno jed pripravljeno iz testa, česna v olivnem olju in ribanega sira, pečeno v krušni peči. Ostali ponudniki ponujajo različne mesne in vegetarijanske jedi. Na voljo so tudi sladice in osvežilna pijača, ki bo v vročih poletnih dneh prišla še kako prav.

Zero Waste – za družbo brez odpadkov

Tudi letos so Okusi Bleda trajnostno usmerjeni in delujejo v skladu s projektom Zero Waste – za družbo brez odpadkov. Hrano stržejo v embalaži iz ekološko razgradljivih materialov (les, bambus, papir). Na celotnem prireditvenem prostoru so razporejeni ekološki otoki, kjer se zbira in ločuje odpadke.

Lokalne kulinarične specialitete predstavljene na način ulične prehrane

Street food ali koncept ulične prehrane je v tujini dobro znan. V Sloveniji so z njim začeli z Odprto kuhno v Ljubljani, dobro pa se obnese tudi na Bledu. Lokalni ponudniki so svoj meni prilagodili konceptu ulične prehrane. Ulična prehrana in Okusi Bleda zagotovo popestrijo kulinarično pestrost Bleda in turistom ter tudi lokalnim prebivalstvom omogočajo, da namesto v restavraciji obrok pojedo na prostem ob pogledu na Blejski grad in jezero. Ulično gostinsko ponudbo bo med poletjem popestril še bogat glasbeni program.

Rebeka Krašovec