Tekačice Alenka Čebašek, Katja Višnar in Nika Razinger, biatlonka Anja Eržen in hokejist Blaž Gregorc so blejski in gorjanski športniki, ki so nastopili na letošnjih olimpijskih igrah. Tekaško smučarski klub Bled, Občina Bled in Turizem Bled so jim ob vrnitvi iz Pjongčanga pripravili prisrčen sprejem na Bledu.

Domače športnice in športnike sta pozdravila Janez Fajfar in Peter Torkar, župana Bleda in Gorij. Predsednik OKS Bogdan Gabrovec  je prav tako kot oba župana poudaril pomen spodbudnega okolja, ki ga za razvoj športa nudijo klubi in blejska športna infrastruktura.

“Naši tekmovalci so nalogo maksimalno opravili”

Vinko Poklukar, predsednik Tekaško smučarskega kluba Bled je bil nad dosežki svojih varovancev navdušen. “Moram povedat, da so naši tekmovalci, vsi tisti, ki so bili člani olimpijske odprave, nalogo maksimalno opravili.” Svoje uvrstitve so si priborili s trdim delom, zlasti uspešna je bila Alenka Čebašek. 

“Olimpijske igre so bile zelo lepa izkušnja”

Nika Razinger se je kljub težavam, ki jih je imela z zdravjem uspela uvrstiti v olimpijsko reprezentanco: “Vsake olimpijske igre so nekaj posebnega. Organizatorji so se izjemno potrudili, njihova prijaznost je bila neverjetna. Tudi z ostalimi smo se zelo povezali. Res, zelo lepa izkušnja.” 

Alenka Čebašek svojega zadovoljstva z nastopom v Pjongčangu upravičeno ni skrivala. “Tekmovati na olimpijskih igrah je tak poseben občutek. Domov sem prišla res zadovoljna.”

Poslanstvo: navduševati mlade za smučarski tek

Vinko Poklukar je tako rekoč sinonim za tek na smučeh. Dolgoletni športni pedagog in trener ve, kako za tek navdušiti mlade. V zadnjem času je tako v klub pripeljal več kot dvajset novih mladih navdušencev nad tekom na smučeh. Med najbolj perspektivnimi je po njegovem mnenju trenutno Miha Jan. 

Tek na smučeh je zahteven, a lep šport

To dobro vesta tako naši sogovornici Katja Razinger in Alenka Čebašek kot njuna starša, Francka Čebašek in Slavko Razinger. Oba poudarjata predanost svojih deklet, ko gre za šport, ki slovi kot garaški. Tek na smučeh je v obeh družinah način življenja. Pri Čebaškovih je na smučeh teklo vseh sedem otrok, nekje na poti se je nad tekom navdušila tudi njihova mama. Pri Razingerjevih je bil odličen tekač tudi starejši Katjin brat Klemen.

Če iščete šport za svojega otroka in ste z Bleda ali okolice, dileme ni. V Tekaško smučarskem klubu Bled, kjer je trenutno prek 40 članov, bodo vas in vašega otroka veseli.