Že tradicionalno se v decembru otroci v spremstvu staršev lahko odpravijo tudi po Pravljični poti na Blejski grad. Dogodek namenjen najmlajšim se je tudi letos iztekel v lepem sončnem vremenu, čeprav je sprva kazalo, da bo grajska pot, ki se začenja nad Grajskim kopališčem povsem zasnežena.

Organizatorji pripravljeni tudi na dodatne pošiljke snega

Organizatorji so bili pripravljeni, in ko se je na pot odpravila prva skupina obiskovalcev pod vodstvom vodnika, je bila pot očiščena, na njej pa številni hudomušni junaki.

Od čebelice Maje do Pepelkinih mišk

Otroci so se najprej ustavili pri Čebelici Maji, pot nadaljevali do Smrkcev, pozdravila sta jih Janko in Metka ter Mignoni.  Artisti so odigrali prizor iz priljubljene igre beyblade. Kremenček Fred in njegov prijatelj Barney sta kegljala na spodnji grajski terasi, žabji kralj s princesko pa je otroke pričakal v lapidariju na zgornji terasi.

Drevo prijateljstva tudi na družabnem omrežju

Zabavna pravljična pot se je zaključila ob grajskem drevesu prijateljstva, ki so ga otroci ob pomoči Pepelkinih mišk okrasili. Od danes dalje lahko obiskovalci gradu z drevesa prijateljstva vzamejo okrasek in s pomočjo njegove fotografije poiščejo njegovega lastnika na družabnem omrežju facebook https://www.facebook.com/TreeOfFriendship/.

Foto: Boris Pretnar