Na sedmi večer festivala Okarina so si oder delili Trio Sounds of Slovenia, zbor Glasbenega centra Do Re Mi in skupina Čudoviti um.

Trio Sounds of Slovenia sestavljajo Boštjan Gombač, Janez Dovč in Goran Krmac. Odlični slovenski glasbeniki, ki že vrsto let slovensko ljudsko glasbo predstavljajo nekoliko po svoje. Držijo se sicer nekih okvirjev in aranžmajev, katerih avtor večine je Janez Dovč, a radi se igrajo in zaplujejo tudi mimo njih. »Na odru radi improviziramo in se teh okvirjev držimo kolikor se jih pač držimo,« pove Dovč.

Sodelovanje Tria Sounds of Slovenia in Glesbenega centra Do Re Mi se je začelo pred tremi leti in tokrat so se ponovno lotili skupnega projekta. Navdušenje je bilo obojestransko. Otroci so bili veseli, da si oder lahko delijo s tako odličnimi glasbeniki, ti pa so bili navdušeni nad otroško energijo in iskrenostjo, ki jo oddajajo.

Poslušalci na blejski promenadi so tako lahko uživali v slovenski ljudski glasbi prenešeni in uglašeni z današnjim prostorom in časom. Ob skladbah, kot so Moj očka ima konjička dva in Petelinček je na goro šel, je skupaj z njimi prepevala cela promenada.

Rebeka Krašovec, foto: Jon Razinger