Preteklo nedeljo je v Športnem parku Bledec potekala svečana otvoritev prenovljene atletske steze. Po več letih se sedaj vsi športni navdušenci lahko spet veselijo izvrstnih pogojev za vadbo. Prvi, ki so jo preskusili, so bili že v nedeljo udeleženci tradicionalnega mednarodnega atletskega mitinga Zvezde prihodnosti.

Projekt obnove vreden 320.000 evrov je v večjem delu financirala Občina Bled. Na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport so pridobili 100.000 evrov, še 22.700 evrov pa je prispevala Fundacija za šport. Izvajalec del je bilo podjetje Flora Sport iz Kranja.

Kot je na odprtju povedal predsednik Atletskega društva Bled Robert Bogožalec je nova atletska steza pomembna tako za domače atlete kot tudi druge domače in tuje športnike, ki so že doslej na Bled radi prihajali na tekmovanja in priprave.
Na mednarodnem atletskem miting, ki je v nedeljo potekal takoj po odprtju atletske steze je 180 mladih atletov in atletinj iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije dobilo priložnost, da kot prvi na tekmovanju preskusijo odlično novo podlago. Pomerili so se v tekih in skoku v daljino in s svojimi nastopi dokazovali, da so res zvezde atletske prihodnosti. 

mpp, foto: AD Bled