V Turizmu Bled ta konec tedna, od 17. do 19. maja na Jezerski promenadi pripravljajo številne dogodke v sklopu otvoritve poletja. Ta se začne jutri, v petek, ob 12. uri z Okusi Bleda in konča v nedeljo zvečer. Na velikem odru bo jutri ob 19. uri nastopila Anika Horvat, v soboto ob 19. uri v goste prihaja zasedba Orlek, nedelja pa bo v znamenju 7. srečanja harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru. 

Vse tri dni bo na stojnicah na voljo ponudba hrane in pijače pod destinacijsko znamko Okusi Bleda. Na stojnicah se bodo predstavili tudi ponudniki, ki svoje izdelke, kot so Blejski sir, Blejska kava, Blejski med, tepkovec,… ponujajo pod znamko Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor. 

Glasbeni program:

  • Petek:  19.00  Anika Horvat, koncert
  • Sobota: 11.00 koncert Godbe Gorje (na pletnah); 19.00-22.00  koncert zasedba Orlek
  • Nedelja: 10.00-16.00 7. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru ( skupni nastop, posamezni nastopi, povorka na prireditvenem prostoru); 16.00 koncert zasedbe Gorenjski kvintet

Prireditev ima letos še močnejšo kulinarično in »lokalno« noto, tudi letos pa bo prireditev v skladu s smernicami gibanja »zero waste« / Družbe brez odpadkov. 

Na srečanju harmonikaric in harmonikarjev v nedeljo, 19. maja pričakujejo več kot 400 harmonikarjev, ki bodo točno opoldne zaigrali Otoček sredi jezera, Slakovega Čebelarja in Golico.