V Javnem zavodu Triglavski narodni park med krompirjevimi počitnicami pripravljajo pestro dogajanje za otroke in družine.

Na Bledu lov za zakladom in gledališka delavnica

V sredo, 2. 11. 2022 v Infocentru Triglvavska roža na Bledu ob 10. uri pripravljajo lov za zakladom, ki se skriva v bližnji okolici. Od Infocentra Triglavska roža Bled se boste sprehodili po okolici in na zabaven način odkrivali naravo okoli nas. Lupe, zemljevide ter ostale pripomočke priskrbijo organizatorji. Otroke pa prosijo, da se primerno obujejo in s seboj pripeljejo še kakšnega prijatelja. Prijave zbirajo na info.trb@tnp.gov.si ali 04 5780 205 do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure. Otroci do šestega leta starosti naj bodo v spremstvu odrasle osebe.

Gledališka delavnica

V četrtek in petek, 3. in 4. 11. 2022 bo v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled potekala gledališka delavnica Gledališče tebe išče, ki jo pripravlja KUD Kamot. Primerno za starostno obdobje od 6 – 15 let. Prijave zbirajo na mcbled@guest.arnes.si ali na 040 810 476

V Bohinju delavnica izdelave lučk in jesenska kuharska delavnica

V Centru TNP Bohinj v Stari Fužini pripravljajo zanimive delavnice. V četrtek, 3. 11. 2022, se bo ob 10. uri začela delavnica z naslovom Izdelaj svojo lučko za temne dni. Na delavnici se bodo otroci pogovorili o svetlobi, dolžini dneva, kako si je človek preganjal temo nekoč in kako si jo danes. Razmišljali bodo tudi, kako svetloba vpliva na rastline in živali. Izdelali si bodo vsak svojo lanternico za večerne sprehode ali za posebno vzdušje. Otroci, mlajši od šestih let, morajo biti v spremstvu odrasle osebe, obvezne pa so prijave vsaj do srede, 2. 11. do 12. ure na: info.bohinjka@tnp.gov.si ali 04 5780 240.

V petek, 4. 11. 2022, bodo ob 10. uri izvedli delavnico z naslovom Ali med krompirjevimi počitnicami jemo samo krompir? Kuharsko delavnico za otroke bo vodila Katica Mikelj iz Društva kmečkih žena Bohinj. Pogovorili se bodo o tem, ali radi jedo krompir in zakaj se po njem imenujejo krompirjeve počitnice. Otroci bodo s kuharico Katico Mikelj skuhali nekaj jesenskega – ali bo to krompir, pa bodo izvedeli na delavnici. Udeležencem priporočajo, naj imajo s seboj predpasnike. Otroci, mlajši od šestih let, morajo biti v spremstvu odrasle osebe, obvezne so prijave vsaj do četrtka, 3. 11. do 12. ure na: info.bohinjka@tnp.gov.si ali 04 5780 240.

mpp, foto: JZ TNP