Pri Karlovem čebelnjaku Čebelarstva Ambrožič na Selu pri Bledu je čebelarsko društvo Bled Gorje organiziralo dan odprtih vrat. V sklopu tega dogodka pa so otvorili tudi razstavo 69 panjskih končnic, ki so jih narisali učenci petih razredov OŠ prof. dr. Josipa Plemlja in obeh podružničnih šol.

Natečaj »Polepšajmo čebelam dom in spoznajmo čebelarje«

Čebelarsko društvo je blejsko osnovno šolo povabilo k sodelovanju na razpisu Čebelarske zveze Slovenija »Polepšajmo čebelam dom in spoznajmo čebelarje«. Kot je povedala ravnateljica šole Nataša Ahačič s čebelarskim društvom dobro sodelujejo in zato so se povabilu z veseljem odzvali: »Učenci so uporabili svojo domišljijo in nastale so čudovite panjske končnice«. V čebelarskem društvu so nad ustvarjanjem otrok tako navdušeni, da so 69 panjskih končnic za dva meseca postavili na ogled na kozolcu pri Karlovem Čebelnjaku, nato pa bodo našle mesto na čebelnjakih okoliških čebelarjev.

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev

Otroci so na Selo pri Bledu prišli peš, učenci podružnične šole na Bohinjski Beli pa so celo prikolesarili. Na otvoritvi je otroke predsednik Društva čebelarjev Bled Gorje Lovro Legat, podžupan Občine Bled Toni Mežan in čebelar Blaž Ambrožič. Slednji je še enkrat pohvalil njihovo ustvarjanje. Povedal je tudi nekaj besed o delu čebelarja in otrokom predstavil čebelji ples. Vsi skupaj so za konec zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar. Sledilo je druženje ob hrani in pijači, vsak izmed otrok je za spomin na ta lep sončni dan prejel manjši med in obesek za ključe.