Na jezerski promenadi na Bledu je bilo poskrbljeno za kulinarične odbrote, športne in festivalske aktivnosti, umetnost ter glasbo na enem mestu.

Kulinarično razvajanje

V sklopu Okusov Bleda, ki so v poletni sezoni potekali kar osemkrat  je bilo možno razvajati svoje brbončice s tradicionalno kulinariko, ki je ponekod že zamahnila v pozabo. Odmevna specialiteta je posmodulja, ki  velja za tipično gorenjsko jed iz testa, česna in sira v kateri so uživali tako domačini kot turisti. »Jed mi je zelo všeč, tudi Bled je zelo lep« pravi Osman, turist iz Turčije. Poleg posmodulje ljudje zelo radi posegajo tudi po kranjski klobasi.

»V letošnji sezoni smo poleg uličnih Okusov Bleda pripravili tudi premium inovacijo. Za posebne priložnosti se Okuse Bleda iz ulice in lokalnih restavracij s pomočjo partnerjev premakne na gladino blejskega jezera« nam je zaupal Jaka Ažman, direktor Turizma Bled.

Promenada dogajanja

V času poletne sezone je bilo možno na promenadi uživati tudi v umetnosti in koncertih, ki so bili v sklopu Blejskih dnevov, Festivala Bled, Festivala Okarina in Srečanju harmonikaric in harmonikarjev. Tudi športne aktivnosti niso manjkale, saj je potekala jubilejna nočna desetka, 14. Triatlon Bled,  Športno in alternativno ter drugo.

Z letošnjo poletno sezono so na Turizmu Bled zadovoljni, priprave na zimsko pa so že v teku.