Na današnji zaključni slovesnosti v Infocentru Triglavska roža so podelili certifikate 24 ponudnikom za 59 izdelkov in jedi za naziv Blejski lokalni izbor (Bled Local Selection). Kot je povedal direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj, so s projektom začeli pred dvema letoma, prvi izdelek pa je bil Blejski sir. “S tem projektom sledimo sodobnim trendom v panogi, ki spodbujajo poudarjanje avtentičnosti in dediščine”, je poudaril Rogelj.

Predsednik strokovne komisije je bil prof. dr. Janez Bogataj, člani ostalih komisij pa:  dr. Tanja Lešnik Štuhec, Snežana Madič Lešnik (za rokodelske izdelke); dr. Tanja Lešnik Štuhec, Marlena Skvarča (za prehranske izdelke) in dr. Tanja Lešnik Štuhec ter Janez Bratož (za jedi in pijače, postrežene na gostinski način).

Blejski lokalni izbor je kot so zapisali v Turizmu Bled, vse tisto, kar že od nekdaj biva in raste na Bledu in v njegovi okolici, v ljudeh s tega konca, v zemlji, v vodi, v zraku. “Kar smo dobili od naših prednikov, smo sprejeli s hvaležnostjo in temu daru dodali svoje ideje in zamisli, ki so odraz časa, v katerem živimo. Preteklost se je v kolektivni blagovni znamki Blejski lokalni izbor srečala s prihodnostjo. Ponosni smo, da vse, kar sodi pod znamko Blejski lokalni izbor, lahko ponudimo nam samim in svetu.”

Na spletni strani www.bled.si je zaživela tudi nova podstran s predstavitvijo izdelkov:
https://www.bled.si/sl/kaj-videti-poceti/bled-local-selection/