V torek, 8. maja 2018, ob 19.30 bodo gledališčniki iz Kulturno-umetniškega društva Kamot iz Zasipa pri Bledu uprizorili že 18. ponovitev gledališke predstave Pokljuški zdravnik.

Tudi letos se bodo namreč predstavili v Linhartovi dvorani v Radovljici v okviru 21. Linhartovega gledališkega maratona za odrasle gledališke skupine, ki bo potekal od 8. do 13. maja.

Besedilo, ki je gostovalo že na različnih odrih po zgornji Gorenjski in Štajerskem, je napisala Lucija Vidic. V veseloigri nastopajo Aljaž Vidic, Urša Bizjak, Meta Vodnjov, Gašper Peterman, Ana Hlebanja, Mark Džamastagič, Sara Gracelj, Domen Ivanšek in Andrej Gracelj. Za tehnično podporo skrbi Nejc Hlebanja.

Osrednja tema letošnje veseloigre govori o izgradnji superobvoznice, ki bi povezovala dva slovenska bisera, Bled in Bohinj, ter s tem rešila marsikateri problem. Težava se pojavi, ker trasa obvoznice poteka tudi po kmečki zemlji, čemur se lokalni prebivalci seveda uprejo. V razburkanem svetu bohinjskega para, Gorjanca, zapeljivke Sonje, uradnice Žvine, občinskega svetnika Zmrzala, župnika in lastne mame skuša vse za skupno dobro varno krmariti edini glas razuma, dr. Martin Grabner. Kako se zgodba zaključi, pa si lahko ogledate v torek, 8. maja, ob 19.30 v Linhartovi dvorani v Radovljici.