Med marcem in aprilom bo potekala selitev blejske knjižnice. Svoja vrata bo zaprla zdajšnja stavba knjižnice na Ljubljanski 8. Knjižničarji se že pripravljajo na zahteven projekt selitve v MGC Vezenine Bled. Ker pa je projekt selitve zahteven zalogaj, blejski knjižničarji za pomoč prosijo vse, ki bi jim želeli pri selitvi pomagati.

“Pomembno vlogo pri selitvi bo imela tudi pomoč prostovoljcev, zato vas vabimo k sodelovanju. Vsi, ki ste pripravljeni en dan ali več dni pomagati pri prenašanju knjig, knjižničnega gradiva in druge opreme, se lahko prijavite do torka, 15.2.2022.”

Poleg tega vse, ki imajo doma transportne vozičke (“rudlne”), prosijo, da jih posodijo za čas selitve. “V pomoč nam bodo pri prenosu več kot 40 tisoč enot gradiva iz pritličja v 2. nadstropje MGC.”

Prijavnico najdete na spletni strani knjižnice https://www.rad.sik.si/ , prav tako pa jo lahko dobite tudi v blejski knjižnici. Izpolnjen dokument osebno prinesite v blejsko knjižnico ali pa ga pošljite po e-pošti, in sicer na naslov: zala.hrast@rad.sik.si

mpp