Konec poletja je pod blejsko promenado potekalo zanimivo športno popoldne prežeto z nenavadnimi, že skoraj cirkuškimi dejavnostmi. Drugo leto zapored ga je organiziralo društvo Kreaktiv, k sodelovanju pa so povabili še druge, ki se profesionalno ukvarjajo z omenjenimi športi. Popoldne so poimenovali Be different Be active, želijo si namreč, da bi se tudi malce drugačne aktivnosti uveljavile v vsakdanjem gibanju.

 

Pester nabor dejavnosti

Poleg Kreaktiva, ki je med drugim ponujal hojo s hoduljami in vožnjo z mono kolesom, so pri športno alternativno sodelovali še Plesni studio Mademoiselle s plesom ob drogu, duo Acromantix z akrojogo, Moj klub s hiphopom, plesom ob drogu ter plesom na obroču, Dana Auguštin s plesom na tkanini ter Zum Kreativa s hojo po vrvi, žongliranjem, vrtenjem kitajskih krožnikov in še in še.

Ljudje so za tradicionalno

Andraž Teran iz tima Kreaktiv tovrstne dogodke spodbuja, saj v ekipi opažajo, da se ljudje ukvarjajo le s tradicionalnimi športi, ostalim pa ne dajo priložnosti. »Ljudem je zanimivo pogledati žongliranje, vrtenje hulahoop obroča in akrobatiko na določenih prireditvah, izven tega pa niti razmišljajo ne, da bi se jim posvetili. To je velika škoda, saj so tako kot ostali športi dobri za telo, hkrati pa prinašajo oblico zabave

Obiskovalci so bili navdušeni

V sodelovanju s Fitnes zvezo Slovenije in Občino Bled so se zato odločili uvesti alternativno športne popoldneve, ki mimoidoče, turiste in obiskovalce privabijo k poizkusu in hkrati spoznavanju določenih aktivnosti. Kar nekaj se jih je opogumilo, in lahko potrdimo, da so bili na koncu več kot navdušeni. »Ti športi niso le za mlade, primerno so za otroke, družine, starejše, praktično za vsakega, ampak v okviru svojih zmožnosti,« pojasni Teran.

Nove dejavnosti na območju Gorenjske

Namen programa je torej dvigniti raven zanimanja za športno rekreacijo in tako pripomoči k bolj aktivnemu prebivalstvu Gorenjske regije, prav tako pa ponuditi večji spekter športne ponudbe. Ena izmed takšnih je ples na obroču, ki se od jeseni naprej izvaja tudi v Moj klub Bled. »Z veseljem smo se odzvali povabilu na dogodek, saj lahko javnosti pokažemo novo dejavnost in jim na najlažji način ponudimo kratko učenje,« pove učiteljica plesa Katja Savkovič.