Odprtje samostojne fotografske razstave Francija Ferjana in projekcija fotografij

Infocenter Triglavska roža Bled,
sreda, 14. 3. 2018, ob 19.00

Franci Ferjan je v prostoru Infocentra Triglavska roža že večkrat razstavljal kot član Foto kluba Triglavski narodni park, leta 2007 tudi samostojno. Tokrat pa se predstavlja z izborom fotografij, ki ga je poimenoval “Narava”.

Fotoaparat je spremljevalec na njegovih poteh v naravo že od leta 1970, ko je začel razširjati svoja fotografska obzorja v sekciji Foto kluba Janez Puhar v Kranju (Iskra). Franci Ferjan je mediju ostal zvest skozi vse spremembe, ki jih je prinesel čas in izpopolnjujoča se tehnologija: od črno-bele fotografije, za katero je bila potrebna alkemijska transformacija v temnici, preko barvnega diapozitiva, pa vse do današnje digitalne fotografije.

V tem času je sodeloval na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Prejel je lepo število nagrad in priznanj in izpolnil vse pogoje za najvišji naziv v Fotografski zvezi Slovenije (FZS), to je MF FZS (mojster fotografije v FZS), leta 2011.

Razstavo v Infocentru Triglavska roža Bled je naslovil NARAVA, saj so njegovi najpriljubljenejši motivi povezani prav z naravo: enako pomembna sta zanj krajina in detajl iz narave.

Razstava prinaša izbor 30 fotografij, večer odprtja pa bo obogaten s projekcijo fotografij, ki bo obiskovalcem odškrnila pogled v bogati opus blejskega mojstra fotografije.

Vljudno vabljeni!