S prižigom prazničnih luči se je na Bledu začela se zimska pravljica. Od 6. januarja bo blejsko jezersko promenado popestrilo praznično dogajanje.

Na Bledu v novo leto vstopamo trajnostno

V blejski občini so prazniki letos obarvani trajnostno. Govorili smo z direktorjem Turizma Bled Tomažem Rogljem, ki nam je izpostavil, da letos zavoljo privabljanja obiskovalcev iz drugih slovenskih krajev, organizirajo tudi praznični vlak. ”Vsako leto bomo bolj zeleni” nam zaupa Rogelj. Na zimski pravljici bomo tako lahko deležni drugačnega novoletnega ”ognjemeta”, prav tako pa je praznična jezerska promenada okrašena z mladimi smrekicami, ki bodo po končanih praznikih podarjene parku in domačinom.

Lokalna kulinarika, kuhano vino in glasbeni nastopi

Domačini in obiskovalci bodo decembrsko vzdušje lahko doživeli ob pestrem koncertnem dogajanju. In se predajali kulinaričnim užitkom. Poleg božično-novoletnih stojnic z možnimi darili, praznično vzdušje neguje tudi vonj po gorenjskih dobrotah in med drugimi seveda, vonj po kuhanem vinu. Zimska pravljica bo odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00 in od petka do nedelje ter ob praznikih od 11:00 do 21:00. Tekom prazničnega meseca decembra pa bo na voljo dovolj dogodkov tako za odrasle, kot tudi za otroke.

Na Bledu se nam obeta zabaven mesec pred vstopom v novo leto. Kje pa ga boste preživeli vi?

Več informacij: http://www.bled.si/si/kaj-poceti/zimska-pravljica-na-bledu