Pokljuka in Radovljica bosta od danes dalje ponovno prizorišči boja za majice državnih prvakinj in prvakov v cestnem kolesarstvu.

Junij je najbolj pester kolesarski mesec, kar se tiče dogajanja na slovenskih cestah. Za nami je že Dirka po Sloveniji, v naslednjih dneh pa se bodo najboljše kolesarke in kolesarji pomerili za prestižne majice državnih prvakinj in prvakov. 22. 6. jih čaka vožnja na čas s ciljem na Pokljuki, v nedeljo, 25. 6., pa še cestna dirka.

Letos bo trasa vožnje na čas potekala iz Zgornjih Gorji do Rudnega polja na Pokljuki. Prizorišče cestne dirke pa bo Radovljica, ki je državno prvenstvo že gostila v letu 2019. Startno – ciljni prostor je na Vurnikovem trgu pri Knjižnici A. T. Linharta Radovljica, krog pa je dolg 19, 5 km.

Kolesarke in kolesarji se bodo iz Radovljice odpravili proti Zapužam, nato mimo Zg. In Sp. Otoka do Zgornje Dobrave, kjer so bodo obrnili nazaj proti Radovljici mimo Kamne gorice in Zg. Lipnice. Na koncu kroga sledi še zelo zahteven kratek vzpon, tudi z naklonom 20%, do centra Radovljice.

Dirke se bodo v nedeljo začele že ob 8:30 uri, vrhunec pa bo na sporedu ob 14:30, ko bodo z dirko začeli kolesarji v članski konkurenci, kjer bo na startu tudi Tadeja Pogačar, ki bo glavni favorit za naslov državnega prvaka. Člani bodo odpeljali 8 krogov, kar bo za navijače ob progi zelo atraktivno. Leta 2019 je na tej trasi naslov državnega prvaka osvojil Domen Novak, danes ekipni kolega Tadeja Pogačarja.

Danes se bo dogajanje začelo ob 14:00. Cesta Zgornje Gorje – Zatrnik – Rudno polje na Pokljuki bo zaradi dirke zaprta za promet vse do 18. ure. Prvi bodo šli na progo parakolesarji.

Med 12 članicami bo kot zadnja ob 17.01 startala branilka naslova Urška Žigart.

Med 20 člani bo zadnji ob 17.29 startal prvi favorit in edini prisotni kolesar iz svetovne serije Tadej Pogačar, ki bo torej na cilju okoli 18. ure.

Celotna startna lista vseh kategorij tukaj

mpp