Na Pokljuki se jutri s tekmama v sprintu začenja letošnji BMW IBU svetovni pokal v biatlonu. Biatlonke in biatlonci so včeraj opravili uradna treninga, danes pa jih v v prvem tekmovalnem dnevu čakata preizkušnji v sprintu.

Organizatorji so poskrbeli za odlično pripravljene proge in na Pokljuki nas v naslednjih dneh čaka prvovrsten športni dogodek. Med vikendom na Rudnem polju pričakujejo od pet do sedem tisoč obiskovalcev. Že jutri pride slovenske biatlonce in biatlonke vzpodbujat več kot 2000 šolarjev iz vse Slovenije. Zavarovalnica Triglav namreč vsako leto v sodelovanju z organizacijskim odborom Pokljuka poskrbi za brezplačne avtobusne prevoze na Pokljuko in ogled tekme.

Pred domačim občinstvom zaradi zdravstvenih težav žal ne bo nastopil Jakov Fak, ki pa si prizadeva, da bi se čimprej vrnil v reprezentančne vrste.

Slovenska biatlonska reprezentanca je po besedah glavnega trenerja Tomaša Kosa dobro pripravljena. Kot je včeraj v pogovoru z novinarji poudaril Klemen Bauer, tako njemu kot celotni ekipi podpora navijačev ogromno pomeni, nastop pred domačim občinstvom pa tekmovalkam in tekmovalcem vedno da dodatno energijo.

V krajšem pogovoru sta nam mlada reprezentanta Anja Eržen, TSK Bled in Miha Dovžan, ŠD Gorje zaupala, da si želite uvrstitve na sobotno tekmo v zasledovanju, na katero se lahko uvrstita z dobrima nastopoma na jutrišnjem sprintu. Enaka pričakovanja ima za svoja najmlajša varovanca v moški ekipi tudi trener Miha Podgornik.

mpp, foto: Jon Razinger