Na obali Blejskega jezera je 16. decembra potekala simbolična predaja defibrilatorja, kasneje pa je Festivalna dvorana po natanko 25-ih letih znova gostila Orkester in Zbor Slovenske filharmonije. Razprodan predbožični koncert je očaral obiskovalce in postavil temelje tradicionalnega koncertovanja.
Iz srca za srce

Blejska občina je dobila še en javno dostopen defibrilator. Tokrat na najbolj obiskani jezerski promenadi. Ob rdečem srčku pri veslaški hišici so ga v luči dobrodelnega decembra člani Rotary kluba Ljubljana Golf Ilirija predali županu Občine Bled Janezu Fajfarju. Defibrilator je na tem izpostavljenem mestu še posebej dostopen tako domačinom kot tudi obiskovalcem.

Po četrt stoletja spet na Bledu

Slovenski filharmoniki so se nazadnje na Bledu mudili pred četrt stoletja, zato je bil že skrajni čas za ponoven obisk. Orkester in zbor sta skupaj pripravila pravo božično popotovanje po klasični tuji in slovenski glasbi ter skupaj s solisti pod dirigentsko palico Martine Batič dodobra začarala obiskovalce, ki so prišli iz vseh slovenskih krajev.

Bo koncert postal vsakoleten?

Polna Festivalna dvorana, veliki nasmeški in lepe besede obiskovalcev so dokaz, da bi koncert lahko postal tradicionalen. Tega si zelo želita tudi direktor Slovenske Filharmonije Damjan Damjanovič in župan občine Bled Janez Fajfar, ki je nadvse vesel, da se blejska podjetja ponovno trudijo in omogočajo izvedbo tovrstnih dogodkov. Koncert je namreč skupaj z Zavodom za kulturo Bled, Občino Bled in Rotary Klubom Ljubljana Golf Ilirija omogočil Diagnostični center Bled.