V Zavodu za kulturo Bled vabijo na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku in uvodni koncert mednarodnega festivala AS, ki bo v četrtek, 8. februarja ob 20. uri v Festivalni dvorani.

Jazzovsko obarvan glasbeni program pripravlja Kulturno društvo Sekvoja, ki tega dne pričenja z osmo izvedbo Festivala AS na Bledu. Mladinskemu saksofonskemu orkestru SOS se bodo v programu pridružili tudi mednarodno uveljavljeni saksofonisti.
Mladinski saksofonski orkester bosta vodila dirigenta: Lev Pupis in Domen Koren. Solisti bodo: Arno Bornkamp, Nicolas Prost, Gerald Preinfalk, Saksofonski kvartet ADA in Jure Pukl.

Glasbeni program bo dopolnjeval recital Prešernove poezije, ki ga v Zavodu za kulturo Bled pripravljamo v sodelovanju z dramskim igralcem Gregorjem Čušinom.
Brezplačne vstopnice so na voljo prek spletne strani Festivalne dvorane.

Slikarska razstava Društva Atelje

V času prireditev med 8. in 11. februarjem bo v preddverju Festivalne dvorane na ogled razstava del slikarskega društva Atelje Bled, ki bo v letošnjem letu s številnimi dogodki obeležilo 10. obletnico svojega delovanja. Slikarska razstava bo posvečena osrednjemu slovenskemu kulturnemu prazniku.

mpp, akvarel: Zora Završnik Črnologar