Od 1. julija dalje bodo na Bledu s svojim delom začeli informatorji, prostovoljci v projektu Vprašaj me, tu sem doma / Ask me, I’m local. Domačini se bodo za osem ur na dan prelevili v informatorje, ki bodo na terenu, letos v juliju in avgustu na območju med Grand Hotelom Toplice, Grajskim kopališčem ter avtobusno postajo Bled, obiskovalcem Bleda in gostom nudili osnovne informacije o destinaciji – od tega, kje so največje blejske znamenitosti, do tega, kje je javno kopališče, kje so restavracije, zdravstveni dom….do tega, kako se na Bledu primerno vesti.

Projekt so po vzoru podobnih projektov iz tujine skupaj pripravili v Turizmu Bled in Turističnem društvu Bled. Kot poudarjajo v Turizmu Bled: “Destinacija Bled je namreč ena najbolj zelenih destinacij na svetu in njen obisk zato s seboj prinaša določeno odgovornost. Turizem Bled je v ta namen izdal posebno zgibanko, ki je v infocentrih na voljo natisnjena na brezlesni papir in ki gosta informira o tem, da prebivalci Bleda želijo, da gostje tako kot domačini spoštujejo izjemno naravno in kulturno dediščino ter da je edini odtis, ki ga pustijo na destinaciji, tisti na potki pri jezeru.”

Na voljo pa je že zgibanka, tudi na spletni strani www.bled.si, , kjer bo prav tako na voljo tudi film na to temo. Na tej spletni strani so zbrana tudi vsa zelena dejstva in zelena navodila, ki so v skladu z Zeleno shemo slovenskega turizma so še sporočili iz Turizma Bled.