Dokumentarni film “Arnold Rikli – Voda, Zrak, Sonce” je v teh dneh osvojil prvo nagrado na enem izmed najpomembnejših mednarodnih filmskih festivalov na svetu, na International Film Festival ART&TUR 2016 v Vili Novi de Gaiji na Portugalskem, in sicer v kategoriji TV dokumentarec – biografije.

Dokumentarni film je finančno omogočil Zavod za kulturo Bled v sodelovanju z Občino Bled in Turizmom Bled. Avtorica in režiserka filma je Amalija Jelen Mikša, njeno delo je tudi montaža filma, katerega snemalec in direktor fotografije je bil Janko Badovinac iz Studia Zmajček.

Med ljubiteljskimi igralci, ki so filmu dali poseben pečat je domačin Lojze Ropret, ljubiteljski igralec, ki je odlično odigral vlogo Riklija v starejših letih. V ostalih glavnih vlogah pa: Mila Marty (deklica v rdečem), Vanja Kovac (ženska v rdečem) in Dominik Jaeggi iz Wangna na Aari (Arnold v mladih leti).

Na blejski lokalni televiziji Bled TV si dokumentarni film o Arnoldu Rikliju lahko premierno ogledate v petek, 28. 10., ob 20. uri, s ponovitvami v soboto,
29. 10., ob 17. uri in v nedeljo, 30. 10., ob 12. uri in 4., 5. in 6. 11.