Na Homu pri Bledu se je odvijal prvi Jurčkov dan. Pestro dogajanje in druženje, ki se je začelo že okoli 11.ure, je privabilo obiskovalce vseh starosti. Organizatorji so pripravili dobrodelni srečelov in povabili domače gledališke ter folklorne skupine. Za dobro glasbo je poskrbel DJ, občinstvo pa je zabaval tudi Stand Up komik Emi Nikočević.

Prijetna destinacija za družine

Hom je s svojo odmaknjenostjo od centra Bleda priljubljena destinacija tako med domačini, kot tudi med tujci. Družine, posebno z mlajšimi otroki, rade zahajajo na dnevne izlete. Jurčkov dan je ponudil prijetno preživeto soboto z dogajanjem za obiskovalce vseh starosti.

Prgarke in sajenje tepke

Okoli 14.ure je na Hom prispel tudi blejski župan, ki je prisostvoval svečani zasaditvi tepke. Več o sadežu so nam povedale tudi prgarke, ki so na svoji stojnici ponujale domače kolače in potice iz tepke, oziroma prge. Tu so ponovno predstavile tudi pravljico o Tepki, ki so jo otroci napeto poslušali.

Poletna sobota v dobri družbi

Obiskovalci so na Jurčkovem dnevu ostali vse do večera. V ponovno odprti okrepčevalnici Jurček so poskrbeli tudi za dobro hrano in pijačo. Hom tako znova postaja prijetno srečališče tako za domačine kot obiskovalce, ki so s prvega Jurčkovega dne odšli polni lepih vtisov.

Ana Humerca Šolar