Slovenska hokejska reprezentanca je na uvodni tekmi mednarodnega turnirja na Bledu uspešno premostila prvo oviro. Trd latvijski oreh je sicer šele v zadnji minuti podaljška strl Rok Tičar, ki je zadel za končnih 3:2.

Vse sodelujoče reprezentance spadajo v elitno divizijo svetovnega hokeja. Kot je že povedal glavni trener slovenske reprezentance Nik Zupančič, so Latvijci kljub mladi ekipi dobro tehnično podkovani, svojo značilno hitro igro pa so prikazali tudi včeraj. Obe reprezentanci sta igrali borbeno in že na začetku tekme smo lahko videli, da nas čaka razburljiv večer. V prvi tretjini so bili risi boljši tekmec, kar so tudi kronali z zadetkom v 15 minuti. Napako vratarja Marisa Jucersa je izkoristil Žiga Pešut, ki je po podaji Aleša Mušiča Slovenijo popeljal v vodstvo.

V nadaljevanju sta obe ekipi še bolj pritisnili. Trda igra se je nadaljevala in eden izmed osmoljencev je bil kapetan risov Jan Muršak, ki je v 26. minuti po nekaznovanem naletu tekmecev moral zapustiti ledeno ploskev. Slovenci so tako zaradi poškodbe rame ostali brez kapetana. Tri minute pred koncem druge tretjine je za vrati odstopilo pleksisteklo in igro so morali predčasno zaključiti. Ostale minute so odigrali naknadno v sklopu zadnje tretjine, kjer so Latvijci po golu Nikolajsa Jelisejevsa že v prvi minuti izenačili. Zmedo v obrambi risov in izlet iz vrat Luke Gračnarja je kaznoval še Edgars Kulda, ki je svojo ekipo v 43. minuti popeljal v vodstvo.

Risi so v zadnji tretjini napadli z vsemi razpoložljivimi silami. Po pravi toči strelov na latvijska vrata, je trdo obrambo šele osem desetink pred zaključnim žvižgom premagal David Rodman.

Sledil je pet minutni podaljšek. Na ledu so bili le trije igralci in akcije proti goloma so se vrstile ena za drugo. Dvajset sekund pred koncem je loterijo kazenskih strelov preprečil Rok Tičar, ki je zadel za trdo prigarano zmago Slovenije.

Slovenska hokejska reprezentanca se bo danes srečala s Francozi. Tekma v Ledeni dvorani na Bledu se bo začela ob 19.30.

Rebeka Krašovec

 

2. krog, petek ob 16.00:
BELORUSIJA – LATVIJA

Ob 19.30:
SLOVENIJA – FRANCIJA

 

3. krog, sobota ob 16.30:
BELORUSIJA – SLOVENIJA

Ob 20.00:
LATVIJA – FRANCIJA