Rolka je dogodek, ki povezuje šport, glasbo in zabavo, letos pa se je (30.6.2018) prvič odvijal na Bledu. Jezersko promenado so za en dan zavzeli skejtarji, dogodek pa so otvorili dobesedno na jezeru skupaj z domačini in aktivisti Balkan River Defence, največjo evropsko akcijo za ohranjanje divjih rek.

Kajakaški so v akciji Skupaj za reke prvič združili moči z rolkarji. Preden pa so rolkarji v roke vzeli svoje retro deske in začeli z izvajanjem trikov, so posebno, zlato rolko podarili blejskemu županu Janezu Fajfarju.

Pogosto slišimo, da je na Bledu premalo dogodkov, ki bi pritegnili mlade, zato so v Klubu radovljiških študentov veseli, da jim je prireditev uspelo pripeljati na Bled.

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto. Na Bled so pripeljali več kot 100 otrok iz socialno ogroženih skupin, ki so uživali v celodnevnem zabavnem programu.

Tekmovalci so se preizkusili v treh panogah: v slalomu in tapkanju je tekmovalo 13 ekip, med njimi ena iz sosednje Hrvaške. Hippi jump, ena od disciplin je bila res posebna, saj so s preskakovanjem letvice z vožnjo na rolki skušali podreti Guinnessov rekord. Največ pozornosti pa je pritegnila plavajoča klančina na jezeru, kjer so tekmovalci izvajali svoje trike.

Z gotovostjo lahko rečemo, da je Rolka na Bledu uspela. Bled potrebuje več takšnih dogodkov za mlade, zato upamo, da se rolkarji na promenado pripeljejo spet naslednje leto.

Rebeka Krašovec