Čeprav je kazalo, da vreme ne bo prizanašalo, napovedano je bilo namreč kar precej snega, so pravljični junaki očitno uporabili svoje čudežne moči in na dan dogodka priklicali celo nekaj sonca. Pravljična pot na Blejski grad je bila tako tudi tokrat polna otrok in njihovih staršev, ki so navdušeno in v pričakovanju, koga vse bodo videli, korakali proti gradu.

Okraski z dobrimi željami

Otroci so se zbrali na začetku poti na Blejski grad nad Grajskim kopališčem. Tam je vsak dobil okrasek, nanj kaj narisal in napisal kakšno lepo misel ali željo za leto 2017. Nekateri so se ustavili še pri mojstrici poslikav obraza in se prelevili v svoje najljubše junake. Največ je bilo Mignionov, tri najbolj nagajive pa smo srečali tudi tik pod gradom.

Čebelica Maja, Smrkci in zlobna čarovnica

Na poti na grad sta otroke pričakala še Čebelica Maja in Vili, Smrkci, Janko in Metka ter seveda zlobna čarovnica. Na gradu pa so lahko spremljali napeto igro kegljanja med Kremenčkom Fredom in njegovim prijateljem Barneyem. Na zgornji terasi je otroke pričakal še žabji kralj s svojo princesko in Pepelkini miški. Čeprav sta imeli veliko dela s šivanjem Pepelkine obleke, sta otrokom pomagali okrasiti božično drevo.

Grajsko Drevo prijateljstva z dobrimi željami

A grajsko drevo ni običajno božično drevo. Gre za drevo prijateljstva, na katerega so otroci obesili svoje okraske z lepimi željami. Te okraske pa si sedaj lahko vzamejo obiskovalci gradu in s pomočjo fotografije, ki so jo pred tem otroci ob pomoči staršev objavili na družbeno omrežje Facebook Tree of Friendship, poiščejo njegovega lastnika in se povežejo z njim.

Pravljična pot, polna presenečenj in iskrenih otroških nasmehov, se je zaključila v duhu povezovanja in pozitivnih misli, ki bodo zagotovo poskrbele za to, da bo prihajajoče leto 2018 res pravljično.

Foto: Boris Pretnar