V kopališču Grand Hotela Toplice na Bledu je potekal 6.pokal Bleda v zimskem plavanju. Organizatorji so kar nekaj dni pripravljali prizorišče, saj gladino Blejskega jezera še vedno pokriva tanjša plast ledu, ki ga je bilo, za potrebe tekmovanja, potrebno odstraniti. Na sedaj že tradicionalnem dogodku se je zbralo 69 najpogumnejših tekmovalcev, od tega je bilo 17 udeležencev iz sosednjih držav; Hrvaške, Avstrije in Švice. V ledeno mrzli vodi, imela je le 4 stopinje Celzija, so se plavalke in plavalci pomerili na razdalji 25 in 50 metrov. Za tiste, ki na plavanje še niso pripravljeni, pa so uvedli disciplino pingvin, kjer udeleženci le skočijo v jezero.

Zimsko plavanje postaja vedno bolj priljubljen šport. Izmislili so si ga Finci, kjer so takšna tekmovanja tudi najbolj obiskana. V Sloveniji pa je leta 2010 Bled gostil svetovno prvenstvo v zimskem plavanju. Prav zaradi dobre udeležbe in prijetnega vzdušja so se na Turizmu Bled odločili tekmovanje v zimskem plavanju organizirati vsako leto.

Takšnih podvigov se je potrebno lotiti pametno in se psihično ter telesno čim bolj pripraviti. Znanstveno dokazano je, da so ljudje, ki plavajo v ledeno mrzli vodi manj podvrženi gripi in prehladu. Prav tako pa naj bi zimsko plavanje okrepilo naš imunski sistem. Gre za neverjetno izkušnjo in tako kot so nam povedali tekmovalci, se po njej počutiš odlično.