V Kavarni Park na Bledu so gosti naročili in pojedli že 15 milijonov kremnih rezin. Srečni dobitnik jubilejne 15 milijonte kremšnite je Tomaž Lipman, ki ima sedaj v kavarni zagotovljeno doživljenjsko zalogo te svetovno znane sladice.

Že od 5. septembra dalje v Kavarni Park goste ob nakupu slavne kremne rezine goste razveseljujejo z raznimi nagradami, pove direktorica Sava hotelov Bled Mojca Krašovec. Na dno naključno izbranih kremšnit so skrili keramične ploščice, ki so obiskovalcem prinesle nagrade. Najvrednejša je bila seveda tista, skrita pod 15 milijonto kremšnito. Tomaž Lipman je bil ob pogledu na keramično ploščico presenečen. Nagrade se je razveselil in kljub temu, da prihaja z drugega konca Slovenije pravi, da se bo z veseljem večkrat pripeljal na Bled.

Letos originalna blejska kremna rezina, ki jo izdelujejo v slaščičarski delavnici Kavarne Park praznuje 66 let in če bi vse te rezine postavili v vrsto eno ob drugo, bi bila ta dolga 1050 kilometrov. Originalno kremšnito prepoznamo po tem, da ko jo položimo na krožnik, se mora celotna kremna rezina zazibati. Plast listnatega testa, kuhana vanilijeva krema, stepena sladka smetana in posladkana zgornja plošča z listnatega testa ter ščep ljubezni. Tako preprosta, a tako dobra je blejska kremšnita, ki si jo vsekakor morate privoščiti, ko pridete na Bled.

Rebeka Krašovec