Ko ob sredah ura odbije 18.30, se v Športni dvorani na Bledu zberejo člani Slikarskega društva Atelje Bled, ki je bilo ustanovljeno leta 2014. Člane društva je navdušilo 8-urno slikanje z slikarko Anjo Bunderla, po katerem so otvorili razstavo na Blejskem gradu. Takrat so sklenili, da bodo ustanovili slikarsko društvo in nadaljevali začrtano slikarsko pot. Predsednica slikarskega društva Atelje Bled je Zora Črnologar Završnik. Trenutno društvo šteje 60 članov, od teh je 30 zelo aktivnih. 

Člani slikarskega društva so ustvarjali pod vodstvom mnogih vrhunskih slikarjev. Danes je njihov mentor akademski slikar mag. Matjaž Arnol. Zaposlen je sicer v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, vendar je zelo rad tudi mentor. Za svoje delo na področju likovnih in ustvarjalnih dosežkov je prejel občinsko priznanje. V decembru 2019 je na Blejskem gradu prvič po dolgem času predstavil svojo samostojno razstavo z naslovom Odstiranja.

Slikam katere delajo za vajo namenijo 4 ure. Pred samim slikanjem se člani društva najprej skupaj odločijo za motiv, ki ga bodo upodabljali. Kasneje se lotijo skiciranja motivov, pri tem pa si pomagajo s fotografijami in slikami, ki si jih izberejo sami. Šele ko so zadovoljni s skico se lotijo slikanja v poljubni tehniki. Slikam, ki jih razstavljajo pa namenijo nekaj več časa. Svoja dela redno razstavljajo, zlasti ponosni pa so na vsakoletno izvedbo blejskega slikarskega extempora. V letošnjem oktobru bodo pripravili že petega.

Urška Tišler