Kako najbolje začeti dan? Če vprašate člane skupine šole zdravja, ki vsako jutro vadijo pred medgeneracijskim centrom na Bledu, je odgovor z redno jutranjo vadbo na prostem.

V avli se zberejo nekaj minut pred začetkom, z vadbo 1000 gibov Šole zdravja pa začnejo točno ob 8. uri. Najprej s tekom okrog centra za ogrevanje. Čeprav malce hladno, je bilo jutro odlično za vadbo. V 30 minutah smo razgibali celo telo, od vratu do prstov na nogah.

V blejski občini vadijo tri skupine

Z redno vadbo »1000 gibov« krepimo telo in duha, širimo krog znancev, pridobivamo nove prijatelje poudarjajo v Društvu Šola zdravja, kamor sodijo tudi tri skupine v blejski občini, v katerih skupno vadi okrog 50 predvsem udleženk. Moških je zgolj za vzorec.

Vadbo, priljubljeno po celi Sloveniji, so na Bledu predlagali udeleženci delavnic v Medgeneracijskem centru že l. 2017. Danes vadijo na Bohinjski Beli, na Olimpijskem trgu pred Ledeno dvorano in pred MGC Vezenine Bled.

Kot pravita Hana Premrl in Gabrijela Humerca iz medgeneracijskega centra je skupina, ki vsako jutro vadi pred centrom vse številčnejša. Udeležnci pa zavzeti, nasmejani in zadovoljni. Še vedno pa vse, ki bi se radi pridružii, vabijo v svoje vrste.

Več pa v prispevku.

Mojca Polajnar Peternelj