Kljub slabemu vremenu so v Turizmu Bled ta konec tedna uspeli izpeljati Otvoritev poletja 2019,  tridnevno prireditev na Jezerski promenadi.

Večerni nastopi na odru na prostem so popestrili Okuse Bleda, ki so pred letošnjim poletjem ponujali kulinarične užitke na Jezerski promenadi, dodatno pozornost pa so letos namenili tudi izdelkom pod znamko Blejski lokalni izbor oziroma Bled local selection: blejsko kavo, čaj, tepkovec in stekleničke za vodo ter sir. Na stojnici TD Bled so ponujali posmoduljo, na stojnici TD Zasip pa dobrote iz prge.

V petek zvečer je na odru nastopila Anika Horvat, ki se je Bled vrnila po več kot 30. letih, saj je leta 1986 na Bledu nastopila na otroškem glasbenem festivalu. V soboto dopoldne so na pletnah nastopili gorjanski godbeniki, zvečer na promenadi pa glasbena skupina Orleki.

Vremenska napoved je tokrat organizatorjem ponagajala,  7. srečanje harmonik ob Blejskem jezeru so zaradi napovedanega dežja prestavili na 8. september, ko bo na Bledu potekal Vaški vikend.

mpp, foto: Miro Zalokar