Mladinska gledališka skupina KUD Kamot iz Zasipa je 10. marca premierno predstavila gledališko predstavo Srote, za katero je izvirno besedilo napisala Lucija Vidic. 

Še eno izmed avtorskih del izpod rok Lucije Vidic je gledalcem prikazalo tegobe in upe življenja otrok iz sirotišnice. Lucija rada prebira knjige o življenju otrok in mladine, ki se soočajo z najrazličnejšimi ovirami. Zdi se ji pomembno, da se tudi širša javnost zaveda, s čim se sooča marsikateri otrok ali mladostnik.

Pridno vadili kar ob nedeljah

Mladi igralci so se vaj pridno udeleževali kar ob nedeljah. Nekateri otroci so na oder stopili prvič, spet drugi so na odru že domači. Mentorica Meta Vodnjov nam je zaupala, da je bilo na vajah igrivo, kljub temu pa delovno. 

Mladi igralci navdušeni nad zgodbo

Tudi otroci, ki so igro uprizorili so nad zgodbo navdušeni. Po premierni uprizoritvi so nam povedali da je prav, da predvsem odrasli vidijo to stran življenja. Igra se resnično dotakne src gledalcev, še posebej med prizori, ki prikazujejo sirote, ki po telefonu kličejo svoje bližnje – tudi v nebesa.

Bodite brez skrbi, če ste predstavo zamudili

Srote so si gledalci v tem tednu lahko ogledali tudi na Linhartovem otroškem gledališkem maratonu v Radovljici. Naslednjo njihovo uprizoritev pa lahko ujamete v petek, 22. marca ob 18:00 v Kulturnem domu v Zasipu.

Špela Lausseger