Taležlauf, tek z razgledom, v že letošnji osmi izvedbi, je spet privabil veliko športnih navdušencev in tistih, ki radi uživajo v naravi. Poleg 9,7 km dolgega teka s startom pri Hotelu Ribno in ciljem na Lovski koči na Taležu, vsako leto organizirajo pohod za otroke. Ti se po nekoliko krajši poti prav tako podajo na Talež in na cilju pričakajo udeležence teka.

Vsako leto je prijav vedno več pojasnjuje glavni organizator dogodka Miha Valant: »Letos se je na progo podalo 70 tekačev, od tega 12 predstavnic ženskega spola«. Letos je bil najhitrejši med njimi Timotej Bečan, profesionalni gorski tekač, ki je postavil nov rekord proge: 9,7km dolgo progo je pretekel v 40 minutah in 16 sekundah. Najmlajši izmed letošnjih tekačev je bil star 11 let, najstarejši predstavnik, ki se je podal na pot pa je štel kar 78 let.

Vse udeležence je na cilju pričakalo okrepčilo. Prostovoljci so skrbeli, da tekači niso bili lačni in žejni. Tako kot vsako leto pa je glavni sponzor Conditus poskrbel še za sladke kremne rezine. Tisti najboljši so bili na koncu nagrajeni. Za nagrade je med drugimi tudi letos poskrbelo društvo CUDV Radovljica.

Rebeka Krašovec